AZ EURÓPAI BIKÁK KÜLLEM TERÉN IS BIZONYÍTANAK!!
2024. február 26., hétfő
HEIDI

Néhány hete ismerté váltak a 2023-ban elvégzett küllemi bírálatok eredményei. Bikáink lányai szenzációsan szerepeltek!
Az élmezőnyt nézve megállapíthatjuk, hogy küllemben is az európai bikák lányai dominálnak!

2023-as küllemi bírálati eredmények:

Az első laktációsok között a kiadott legmagasabb pontszám, a 88-as küllemi végpontszám volt. Kettő ilyen tehén volt az országban.

Az egyik az AGRONÓMIA Kft. deszki telepén, a 4124-es fülszámú elsőborjas, KITAMI PP apaságú tehén, aki egy elegáns, stílusos, fiatalos tehén, nagyon sekély, mirigyes tőggyel!
Kitami PP az olasz kínálatunk egyik legértékesebb homozigóta szarvatlan bikája.

A másik fiatal tehén a MOCSAI BÚZAKALÁSZ SZÖVETKEZET telepén található, aki nem is ismeretlen a tenyésztők körében. A 6940-es fülszámú HEIDI, 2022-ben, vemhesüszőként a Nemzeti Holstein Show reserve champion tenyészállata lett! Majd 2023-as ellését követően ő is elérte a 88-as küllemi végpontszámot! Heidi, RAFTING apaságú tehén. Rafting lányai, már a 2.-3. laktációjukban termelnek itthon is, és olyan elképesztően jó tehenek, hogy mai napig az egyik legtöbbet forgalmazott bika a kínálatunkban!

A többször ellett tehenek között a legmagasabb küllemi pontszám szintén a MOCSAI BÚZAKALÁSZ SZÖVETKEZET telepén született 2023-ban. A 6537-es INKE, 3. ellését követően érte el a 91-es végpontszámot, amihez egy csodálatos 94 pontos tőgypontszám is hozzá segítette a tehenet. Inke, egy LETSGO apaságú tehén, tökéletes medence-far alakulással, illetve lábpontszáma is elérte az excellent kategóriát! Letsgo nevű bikánk jelenleg is az olasz élmezőnyben szerepel típus és tőgy örökítésben!

Gratulálunk a tenyésztőknek!
Nagyon örülünk az eredményeknek, ami egy visszaigazolás számunkra is, hogy előbb-utóbb beérik a sok közösen befektetett munka!

Breed Invest Team